Advanced Factories, la trobada anual d’innovació per professionals industrials que celebrarà del 9 a l’11 d’abril la seva tercera edició al CCIB de Barcelona, obre de nou les candidatures als premis Factories of the Future Awards 2019. Uns premis l’objectiu dels quals és fomentar i promoure la innovació i transferència tecnològica a la indústria, així com donar visibilitat als projectes i solucions més disruptives del moment que millorin la competitivitat del sector industrial.

Advanced Factories reuneix més de 12.000 professionals industrials que volen conèixer les últimes novetats i solucions que proposen les més de 300 firmes expositores, així com els casos d’èxit que tenen lloc al Industry 4.0 Congress. Una trobada que pretén apropar la digitalització de la indústria amb solucions innovadores i competitives tant per grans empreses com per petita i mitjana empresa industrial. 

En la vocació d’impulsar la indústria, Advanced Factories vol reconèixer el treball, el lideratge i la transformació d’aquelles empreses que aposten per la innovació i s’adapten a la nova era de la Indústria 4.0 amb els Factories of the Future Awards. Uns premis on es valoren quatre categories principals:

• Lideratge en la transformació digital de la planta industrial: reconeixement a la transformació transversal dels processos de producció incorporant la digitalització i automatització en les seves operacions, en l'experiència de client i dels empleats.

• Promoció de l'atracció i el desenvolupament del talent en la indústria: reconeixement a la tasca de les empreses i organitzacions actives en l'adaptació i incorporació del seu personal a la transformació digital amb especial interès en les mesures d'igualtat de gènere que impulsin la incorporació de talent i corregeixin la infrarepresentació de personal femení en l'àmbit industrial.

• Innovació tecnològica per a la fàbrica del futur: destinada a innovacions en l'àmbit de la digitalització i automatització de processos industrials on el producte o servei es trobi ja implantat. 

• Investigació i desenvolupament d'intel·ligència artificial aplicada en plantes industrials: destinada a investigacions i desenvolupaments en l'àmbit de la intel·ligència artificial (AI) en processos industrials i de producció, incloent implantacions prototip i plantes pilot.


La convocatòria per als Factories of the Future Awards estarà oberta fins al proper 1 de març de 2019. Més d’una cinquantena de projectes i empreses van participar a la passada edició. Aquest any, els guanyadors es coneixeran durant el sopar de Gala previst pel dimecres 10 d’abril a Barcelona.


El CEEC encoratja als seus socis a presentar-se als premis d'Advanced Factories, per presentar la vostra candidatura ho podeu fer en el següent link: https://www.advancedfactories.com/awards/