El projecte consisteix en tres sessions de treball d’acord amb un procediment de treball habitual en els projectes interclústers. La primera sessió va tenir lloc el passat 9 de març de 2016 a Masia Vallformosa (Vilobí del Penedès) amb l'objectiu de detectar noves oportunitats de negoci i analitzar la situació i els reptes d’eficiència energètica en el sector vitivinícola a més d'establir un espai de debat, discussió i networking.
En la segona sessió, les empreses associades al CEEC, es reuniran per buscar possibles solucions als reptes presentats pels cellers; i en la tercera sessió, les empreses del CEEC presentaran les seves propostes a les empreses d’INNOVI.
La primera sessió va comptar amb la participació de més de 40 empreses i entitats dels clústers CEEC i INNOVI, amb les responsables de dinamització dels dos clústers per part d’ACCIÓ i amb intervencions de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) i la Direcció General de Qualitat Ambiental (DGQA). L’ICAEN va exposar el Real Decret 56/2016 d’eficiència energètica, relatiu a la realització d’auditories energètiques i requeriments dels auditors. La DGQA va presentar el marc legal que regeix el comportament ambiental pel que a les emissions industrials i l’aplicació de Millores Tècniques Disponibles en el sector vitivinícola, que es recullen en Guia elaborada per aquesta direcció general
A partir d’aquí, els cellers van exposar els seus reptes tecnològics i inquietuds en l’àmbit energètic a més de presentar les solucions que ja han dut a terme en els seus cellers. Després es va obrir una ronda de preguntes i comentaris on les empreses d’eficiència energètica pogueren entendre millor els reptes energètics.
A l’acabar la sessió, es va realitzar una visita tècnica a part del procés productiu de Masia Vallformosa en la que les empreses del clúster d’eficiència energètica varen poder conèixer de primera mà les principals instal·lacions consumidores d’energia.
La primera sessió es va finalitzar amb un networking molt interessant banyat amb cava de Vallformosa.